Binnenlandsche Zaken

Rob Winter

Hij ging kort na zijn geboorte naar Curaçao en verhuisde op 6-jarige leeftijd van Curaçao naar Nederland waar hij in Schoorl opgroeide.

Via een vriendje maakte hij kennis met de gitaar en dat was liefde op het eerste gehoor. Na het horen van de gitaarsolo’s van Brian May (Queen) wist hij ook welke richting hij opwilde.

Rob leerde zichzelf akkoorden aan en niet veel later was hij bandlid van de Howling Hurricanes, met onder andere Angela Groothuizen.

Zoals het vaak gaat met jonge muzikanten, speelde Rob gedurende enkele jaren in diverse bandjes en proefde hij van diverse muziekstijlen. Zo heeft Rob onder andere deel uitgemaakt van Toontje Lager, Robby Valentine, Kayak  en Guus Meeuwis. Van 1994 t/m 2014 was Rob de vaste gitarist van Marco Borsato.

Rob WinterRob doet veel studiowerk, voor radio- en televisiereclames en artiesten zoals o.a. Anita Meyer, Wolter Kroes en Trijntje Oosterhuis.

Tevens is hij actief als tekstschrijver en componist van een aantal TV-leaders als:  De Beste Singer Songwriter van Nederland, NL-Fit, Een wereld op Zee en Katja’s Bodyscan.

Rob won in 2002 de SENA-Award voor Beste Begeleidende Gitarist, en de afgelopen jaren bij de Gitarist Poll awards, meerdere keren in de categorie ‘Pop/Rockgitarist Benelux’ en ‘Alltime Favorite gitarist Benelux’.

Binnenlandsche Zaken is de nieuwe uitdaging voor Rob met topmuzikanten en geweldige mensen.