Binnenlandsche Zaken

Phaedra Kwant

Phaedra is bassiste, zangeres, componist en tekstdichter. Zij leidt haar eigen jazzband ‘Phaedra’, poptrio ‘McChicks’ en maakt deel uit van diverse andere bands.

Zij is een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld en werkte onder andere met Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Krystl, 3J’s, Hans Vermeulen, Ryan Shaw, Debbie Sledge, Frederique Spigt, Leoni Jansen, Izaline Calister, Ellen ten Damme, Mathilde Santing, Hans Vandenburg en Mike del Ferro.

Zij tourde in landen als Japan, Senegal, Oekraïne, Italië, Rusland, Griekenland, Spanje, Nederlandse Antillen en Amerika en maakte deel uit van de Dutch Jazz Expeditions naar India en Thailand.

Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland.

Zij schrijft voor het vakblad ‘De Bassist’, is regelmatig gastdocent op verschillende conservatoria, werkt als voice-over en kreeg schrijfopdrachten van oa. de Koninklijke Familie.

Phaedra bracht de solo-albums ‘ Too Much In Store’ (2009) en ‘Still Listening’ (2013) uit en speelde met haar eigen jazztrio in Japan en de Verenigde Staten.

In 2016 werd Phaedra door de lezers van het blad ‘De Gitarist’ verkozen tot Beste Jazz/fusionbassist van de Benelux.