Binnenlandsche Zaken

Martin van der Starre

De in Den Haag geboren en getogen zanger Martin van der Starre is al vele jaren professioneel actief in de muziek.

Naast leadzanger van vele coverbands waaronder jeWelste en de Edwin Evers Band speelde Martin een aantal grote rollen in landelijke musicalproducties. Zo speelde hij de rol van Judas in ‘Jesus ChristSuperstar’, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Productie. Samen met o.a. Frank Lammers had hij een rol in ‘Route 66’ en ook speelde hij een grote rol in de Queen-musical ‘We Will Rock You’ in Nederland en België.

Martin was én is te zien als leadzanger van de ‘I Luv Holland Band’ bij het populaire spelprogramma ‘Ik Hou van Holland’ op RTL 4. In de zomer van 2008 scoorde hij samen met Edwin Evers als ‘KidB’ een top 3-hit met ‘Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang’.

Zijn stem is te horen in talloze jingles en commercials op de radio en televisie voor o.a. Radio 2, 3FM, Radio 538, Veronica, Q-Music, RTL4 en SBS6. Verder doet Van der Starre voice-overs en stemmenwerk voor talloze films, live-action series, cartoons zoals The Avengers, Frozen, Puss in Boots, Boss Baby en Peabody & Sherman en games zoals Skylanders, Uncharted en Disney Infinity.

Martin toerde als solist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht samen met Ellen ten Damme en Birgit Schuurman langs de theaters in Nederland, België en Duitsland.